Lakritskladdkaka i långpanna

Klassisk kladdkaka med en touch av lakrits. Här är den bakad i långpanna så att det räcker till många kladdkaksgalningar!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 15 lakritskolor
  • 400 g smör
  • 8 ägg
  • 1 l socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl kakao
  • 1 msk lakritspulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • Garnering:
  • Ev kakao
  • Servering:
  • Vispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Halvera kolorna. Smält smöret. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjölet med kakao, lakritspulver, vaniljsocker och salt. Rör ner det med smöret i äggvispet.
  3. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna ca 30x40 cm. Strö över kolorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Den ska vara kladdig i mitten.
  4. Pudra gärna över kakao och servera med en klick grädde eller vaniljglass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…