Laktosfri risgrynspudding med saffran

En god gammeldags dessert som blir vackert gul med saffran. Det går utmärkt att göra puddingen på rester av risgrynsgröt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ½ dl risgryn
  • 3 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 6-7 dl havredryck
  • 2 msk socker
  • 1 dl russin
  • ½ kuvert saffran
  • Rapsolja

Gör så här

  1. Koka upp ris, vatten och salt i en rymlig kastrull. Låt alltihop koka i 10 minuter, tillsätt havredrycken. Låt gröten sjuda på svag värme under lock utan omrörning i ca 40 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Blanda den färdigkokta gröten med övriga ingredienser. Smörj en ugnssfast form och häll i grötsmeten.
  4. Grädda puddingen på nedersta falsen i 25-30 minuter.
  5. Låt svalna före servering så blir det lite fastare i konsistensen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…