Långlagad senapsstek i ugn

Steken blir alltid god och såsen detsamma. Ta gärna mer än vad som står i det ursprungliga (Mannerström) receptet då jag ansåg buljongen vart något mesig första gången jag lagade det. Så testa er fram.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,5 kg högrev
  • 6 - 8 msk Colemans senapspulver
  • 4 gula lökar, skalade och i bitar
  • 3 morötter, skalade och i bitar
  • 33 cl Mariestads öl
  • 1 liter vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 7-10 lagerblad
  • 6 kryddpepparkorn
  • 10 vitpepparkorn
  • Timjan
  • Till såsen:
  • 3 dl vispgrädde
  • ev. maizena
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Gnid in köttet med senapspulver, salt och peppar. Lägg i en gjutjärnsgryta med Mariestad och buljong. Tillsätt morötter, lök, kryddpeppar, vitpepparkorn, timjan och lagerblad. Sätt på locket och in i ugnen på 100 grader i 10h. Vänd gärna köttet efter halva tiden. Sila buljongen och reducera till lite mindre än hälften. Häll i vispgrädde och ev. maizena om den behöver tjockna till sig. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept