Lapskojs med rostbiff och dillgurka

Det klassiska köttet i lapskojs är salta biten. Här är det utbytt mot färdigskivad rostbiff från charkdisken. Till detta serverar vi gurka med lite sting. Väldigt gott...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Lapskojs:
  • 3 rödlökar
  • 1 kg potatis, mjölig
  • 1 msk olja
  • 1 st lagerblad
  • 5 dl vatten
  • 1½ msk kalvfond, konc
  • 300 g rostbiff, färdiggrillad i skivor
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar, nymald
  • ½ dl persilja, hackad
  • Dillgurka:
  • ½ st gurka
  • ½ st schalottenlök, liten
  • 2 msk äppelbalsamvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk dill, hackad

Gör så här

  1. Dillgurka:
  2. Skär gurka och schalottenlök i tunna skivor. Blanda med äppelbalsamvinäger, salt och dill. Ställ åt sidan.
  3. Lapskojs:
  4. Skala och skär lök och potatis i tunna skivor. Fräs löken i olja i en stor kastrull.
  5. Lägg i potatis, lagerblad, vatten och kalvfond. Sjud under lock 10–15 min eller tills potatisen är mjuk.
  6. Ta upp lagerbladet. Häll av och spara buljongen till moset. Vispa moset fluffigt med lite av buljongen.
  7. Strimla och tillsätt rostbiffen. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner persiljan och servera med dillgurka.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…