Larssons Bowl of Red, Chili

Bjud in dina vänner på öl och denna "bowl of red" så kommer du garanterat bli kvällens hjälte. Vill ni ha ett vegetariskt alternativ så har jag ett som är snudd på identiskt som detta

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g oxfilé
  • Tabasco
  • Tomatpuré
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 röd chili
  • 1 grön chili
  • 1 gul chili
  • 3-4 lökar, gärna gula och röda
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl chilisås
  • 2 msk grönsaksbuljongpulver.
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk farinsocker
  • 2 droppar liquid smoke
  • 8 cl Jose Cuervo Tequila.
  • 8 cl Sambuca
  • Svartpeppar
  • Salt

Gör så här

  1. Putsa,ärna oxfilén och bryn dem i smör.
  2. Tärna paprikorna, hacka lök och vitlök, skär chilin i ringar. Fräs allt i en stor gryta tillsammans det brynta köttet och tomatpurén. Slå i hälften av spriten och tänd på.
  3. Rör ut buljongen i 1 dl vatten kväv elden med lock efter cirka 45 sekunder. Rör ner chilisåsen och buljongen .Slå i farinsockret och rör runt,droppa i liquid smoke och låt puttra på svag värme i cirka 1 timma. Är den för tjock så späd med vatten.
  4. Smaka av med salt, peppar, balsamvinäger och tabasco.
  5. Låt puttra 30 min.
  6. (Glöm för tusan inte att servera ölen och grytan med limeklyftor och färskt nybakt majsbröd. som för övrigt finns bland mina andra recept)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept