Mojo-Rojo
en spansk kryddig och ljusrödpaprikasås med okänt ursprung, den har en markant vitlökssmak som passar till grillat kött som biff, kyckling och även lax.
en spansk kryddig och ljusrödpaprikasås med okänt ursprung, den har en markant vitlökssmak som passar till grillat kött som biff, kyckling och även lax.
fond de poisson. stabila och robusta fonder är mycket viktigt i en god sås eller soppa.
Detta recept hittade jag Raymond Olivers oslagbara bibel , Franska kökets stor kokbok. Eftersom han är en av de största så vill jag sprida…
En bra och stabil fond är en mycket viktig del om man vill lyckas i köket.
Stark, god och kanske den även kan hålla förkylningar borta.
Ska man göra en gräddsås till köttbullar eller köttfärslimpa.
Soppa på svamp är både nyttigt och gott.
Nyttigt, gott och enkelt.
Gott till vardags som till fest.
Klassiker som kan serveras med sallad, potatis eller en god och krämig gratäng.
Receptet är från Raymond Olivers kokbok Le Cuisine från 1967 men är omarbetat av mig.
En kall sås som fungerar perfekt till en grillad köttbit. Kan också serveras ljummen till vad som helst.