Lasagne De Luxe

Lättlagad lasagne för det festliga tillfället.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 gram fläskfilé
  • 1 msk smör alt. olja/smör att bryna köttet i
  • 2 st Scharlottenlökar
  • 200 gram Trattkantareller
  • 5 dl Kelda Ostsås
  • 2,5 dl vitt vin
  • 2 msk kantarellfond
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • salt
  • peppar
  • 9 st lasagneplattor
  • 2,5 dl riven ost

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. 2. Finhacka scharlottenlöken och ansa svampen.
  3. 3. Stek lök & svamp en kort stund i lite smör. Häll över det vita vinet, ostsåsen, fond och pressad vitlök. Låt småputtra några minuter.
  4. 4. Skiva filén i ca 1/2 cm stra skivor och stek i smör i en stekpanna tills de får lite färg.
  5. 5. Salta och peppra.
  6. 6. Varva lasagneplattor, sås och kött. Börja med sås och avsluta med riven ost överst.
  7. 7. Tillaga ca 35 minuter i mitten av ugnen.
  8. 8. Servera på en bädd av ruccolasallad.
  9. Serveringsförslag
  10. ruccola, körsbärstomater

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@prima

Sinkadus

Enligt min mor ett gammalt recept som min mormor fick av biskopinnan i Lund vid något tillfälle… Kul med lite historia till ens recept.

@malisg

Lisas falska filé

Min svärmor bjöd på detta för några år sedan och jag har i min tur lagat det flera gånger. Många har trott att det…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr