Lasagne med rökt lax och räkor

En mycket god lasagne, gott blir det också att blanda i dill istället för rucolan och spenaten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 180 g djupfrysta räkor
  • 150 g kallrökt lax i skivor
  • 1 kruka rucola
  • Lasagneplattor
  • Spenat och parmesansås:
  • 1 lök
  • 3 msk smör eller margarin
  • 12 dl mjölk
  • 150 g fryst spenat
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • Ovanpå:
  • 1 dl riven parmesanost

Gör så här

  1. Tillred såsen först. Skala och finhacka löken. Fräs löken i fett. Strö vetemjöl ovanpå. Tillsätt hälften av mjölken och rör om omsorgsfullt. Koka upp och tillsätt spenaten och resten av mjölken. Låt koka ca 2 minuter hela tiden under omrörning, tills såsen tjocknar. Lyft kastrullen från plattan. Smaksätt med riven ost.
  2. Tina upp räkorna i kallt vatten och låt dem rinna av väl. Skär laxskivorna i 2-3 delar. Riv rucolabladen mindre och spara några blad för dekorering.
  3. Bred ut hälften av räkorna, fisken och rucolan på botten av en smord ugnssäker form. Häll ca 1/3 av såsen ovanpå. Bred ut lasagneplattor ovanpå. Tillsätt igen 1/3 av såsen de resterande fiskskivorna och räkorna och rucolan. Bred ut lasagneplattor ovanpå och den resterande såsen. Strö riven ost ovanpå.
  4. Tillred i 200 grader i ca 25 minuter. Låt dra under aluminiumfolie ca 10 minuter före servering.
  5. Servera en god sallad till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr