Lasagne modell större

Mycket god och räcker till många.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 24 lasagneplattor
  • Köttfärsröra:
  • 1 kg blandfärs
  • 2 stora gula lökar
  • 1 burk krossad tomat
  • Salt
  • Svartpeppar, mellanmalen
  • 3 tsk paprikapulver
  • 1 msk Mrs Chengs mushroom soy
  • Sås:
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 liter lättmjölk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 msk margarin
  • Topping:
  • 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Köttfärsröran:
  2. Bryn löken.
  3. Bryn färsen.
  4. Blanda ihop lök, färs, tomat och soya.
  5. Krydda.
  6. Om du vill ha mer tomatsmak ta i ketchup.Mängd efter smak.
  7. Sås:
  8. Vispa ihop vetemjölet med ca 3-4 dl av mjölken.
  9. Ta i resten av mjölken och margarinet. Färdigsmält margarin typ culinesse är smidigt.
  10. Kok upp under omrörning och låt sedan sjuda under omrörning på lägsta värme i 3 minuter.
  11. Varva lasagneplattor, sås och köttfärs i smord form. Börja med sås i botten och sedan:
  12. Lager 1 - Plattor, köttfärs, sås
  13. Lager 2 - Plattor, köttfärs, sås
  14. Lager 3 – Plattor, sås
  15. (Formen jag använder är IKEAS Koncis, 40x32x6,5)
  16. Ugnstemperatur och tid tar du efter förpackningen för lasagneplattorna.
  17. De sista 5 minuterna toppar du med riven ost.
  18. Gott att servera till: Sallad, gurka, tomat och majs
  19. LYCKA TILL!!!

Kommentarer

Mmm jättegod lasagne, den här kommer jag göra igen.
Underbar lasagne!.....Men hur gör man för att koka upp mjölksåsen utan att bränna vid???? Tack för receptet! / isa
Jag gjorde denna och en annan lasagne och bland mina gäster blev denna den klara favoriten. Tackar för receptet!
Mycket god. Kommer att göras fler gånger.
Lasangen jättegod bjöd barn och barnbarn helt perfekt
Lasangen var kanongod. Jag gjorde i två formar så jag frös in den ena. Bra att ha någon annan gång.
lasangen var jättegod och bra
Rätten var jättegod. Hade den när vi hade storkalas och alla var så nöjda och tyckte den var kanon. Kram från Siv

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…