Lavendelkaka med frosting

En härlig kaka med smak av lavendel, kokos och citron.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 1 burk kokosmjölk 400 g
  • 1 citron rivet skal och saft
  • 2 msk finhackad lavendel
  • Till formen:
  • Smör
  • Kokosflingor
  • Frosting:
  • 300 g philadelphiaost naturell
  • 4 dl florsocker
  • 100 g smör
  • 2 msk finhackad lavendel
  • Lavendelblommor

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggblandningen. Blanda i kokosmjölken, citronskalet,citronsaften och smöret som ska vara smält.
  2. Smöra en form ca 30x40 cm och ta kokosflingor istället för ströbröd för att ”bröa” formen. Bred ut smeten i formen och grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Låt kallna.
  3. Blanda osten, smöret, florsockret och lavendeln och rör det smidigt. Bred på den på den avsvalnade kakan. Strö lavendelblommor ovanpå.
  4. Ställ svalt tills frostingen stelnat. Skär i bitar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…