Lax à la Skivarp

En kryddig lax i ugn

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 3 msk fransk senap
  • 1 knippa persilja
  • 1 knippa dill
  • 1 citron
  • 3 krm citronpeppar
  • 3 krm salt
  • 50 g smör
  • Kall fisksås:
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1-2 hårdkokta ägg, hackade
  • ½ dl fryst dill
  • ½ dl persilja
  • ca ½ tsk salt
  • ca ½ krm peppar
  • ca 1-3 msk majonnäs
  • 1 msk hackad rödlök

Gör så här

  1. Smörj en ugnssäker form.
  2. Gnid in laxen med salt och citronpeppar och lägg i formen, skinnsidan nedåt. Pressa citronen över laxen. Bred på senap på fisken. Hacka dill och persilja och strö över. Skiva smöret över laxen.
  3. In i ugnen i 25-30 minuter.
  4. Servera med kokt potatis och t ex kall fisksås, se recept
  5. Blanda allt till den kalla fisksåsen och låt stå en stund innan servering.

Kommentarer

En jättegod laxrätt, och lättlagad dessutom.

Liknande recept