Laxbakelse med lyxig hummersås

Laga läckert, lätt och festligt i muffinsplåt. Servera vackert med rom och lime till hummersåsen med sting. En riktig gourmeträtt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g laxfilé
  • Dill
  • 40 g smör
  • ½ tsk salt
  • 2 msk mjöl
  • 3 ägg
  • 1½ dl grädde
  • 1½ dl mjölk
  • 2 krm kajennpeppar
  • ½ msk tomatpuré
  • Garnering:
  • 200 g räkor
  • 1 lime
  • 50 g fiskrom
  • Dill
  • Hummersås:
  • 3 dl vatten
  • 2 msk hummerfond
  • 2 dl lätt cremé fraiche
  • 2 msk mjöl
  • ½ tsk salt
  • 1krm kajennpeppar

Gör så här

  1. Mixa fiskköttet med dillen i en matberedare. Tillsätt smör och salt. Vispa mjöl, ägg, grädde, mjölk, kajenn och tomatpuré. Rör ner äggblandningen i fiskfärsen. Blanda väl.
  2. Fördela färsen i ett smort och bröat muffinsbleck. Ställ in på nedersta falsen i 200 grader ca 20 min till 70 innertemperatur. Kolla med en köttermometer.
  3. Låt fiskbakelserna kallna och ta ut dem ur formarna. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Vispa ihop låt skjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Garnera laxbakelserna med räkor, lime, rom och dill.
  5. Servera laxbakelserna med ris, hummersås och sallad.
  6. Går att frysa värm dem 150 grader i 15 minuter

Kommentarer

Hej ! Roligt att du sparat min Pepparsås i din kobok. Den är suuupergod !!!!!!! Jag hittade detta läckra recept (laxbakelse) bland dina recept. Detta kall jag absolut testa. Återkommer när jag testat det. /sussi

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…