Laxpasta med spenat, ost och rostad mandel

Krämigt och krispigt samsas i denna smakrika och lättlagade rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g laxfilé, skinn och benfri
  • 1 dl sötmandel
  • 300 g pasta t ex penne
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 150 g spenat, sköljd
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 100 g gorgonzolaost
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmald svartpeppar

Gör så här

  1. Skär laxen i strimlor. Skålla och skala mandeln. Rosta mandeln i en torr het stekpanna tills den blir knaprig och fått fin färg.
  2. Ta upp och grovhacka mandeln. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smöret i en traktörpanna. Tillsätt spenat och låt fräsa med tills det mesta av vätskan kokat in. Rör i crème fraichen. Smula ner gorgonzola och tillsätt vinet. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda ner försiktigt laxstrimlorna i såsen och låt puttra ca 5 min under lock.
  5. Låt pastan rinna av och vänd försiktigt ner den i pannan. Strö över mandeln.
  6. Servera pastan med sallad och pressad citron.

Kommentarer

Den här pastan är verkligen galet god, jag gör den med jämna mellanrum och det brukar bli stående ovationer. Brukar ibland byta ut mandeln mot pinjenötter som jag också rostar i pannan. Rekommenderas varmt!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…