Laxtårta med räkor

Lyxig god bjudrätt som kan förberedas och frysas in, använd i så fall bara hälften av laxen och tillsätt resten vid servering som garnering.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • ca 200 g kavring
  • 75 g smält smör
  • Fyllning:
  • 500 g räkor med skal
  • 4 gelatinblad
  • 200 g färsk rökt lax, i skivor
  • 1½ dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl finhackad dill
  • ca ½ dl finklippt gräslök
  • Garnering:
  • Laxskivor
  • Dillvippor
  • Lime- eller citronklyftor

Gör så här

  1. Riv eller smula kavringen, blanda med smöret. Tryck ut blandningen i en bakpappersklädd kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen en stund. Skala räkorna och dela dem i mindre bitar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Finhacka ca 100 g lax. Spara resten till garnering. Blanda laxhack, räkor, majonnäs, crème fraiche, dill och gräslök. Ta upp gelatinbladen och krama ur vätskan. Smält gelatinet på svag värme och rör ner i fyllningen. Bred ut den över bottnen och låt tårtan vila kallt minst tre timmar eller frys in. Dekorera och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…