Laxtartar med jordärtskocksaioli

Helt gudomliga... Perfekt på buffé bordet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ fullkornsbaguette, 150 g
  • 300 g ben- och skinnfri laxfilé
  • 2 msk hackad gräslök
  • Rivet skal och saft av ½ citron
  • Salt
  • Peppar
  • Gräslök
  • Jordärtskocksaioli:
  • 100 g jordärtskockor, ca 2 st
  • 1 msk dijonaise (dijonmajonnäs, Maille)
  • 1 msk crème fraiche, vanlig eller lätt
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering:
  • Gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär baguetten i 12 skivor. Lägg dem på galler och rosta dem i 5 minuter tills de fått fin färg. Låt dem svalna på gallret.
  2. Skär laxen i små tärningar. Blanda med gräslöken, citronskalet och saften. Salta och peppra.
  3. Aioli: Skala jordärtskockorna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av och mosa/mixa dem tillsammans med dijonaise och fraiche. Salta och peppra.
  4. Klicka ut tartaren på crostinin och toppa med en klick aioli. Garnera med gräslök.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr