LCHF – Pressgurka

En pressgurka för oss som vill hålla nere på kolhydraterna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk persilja hackad
  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 0,5 dl vatten
  • 2 tsk sötning t.ex. canderel
  • 1 krm vitpeppar
  • Krossad rosépeppar som garnityr och smaksättare

Gör så här

  1. Skiva gurkan tunnt med hjälp av en osthyvel eller en mandolin.
  2. Lägg skivorna i en skål och strö över salt.
  3. Lägg dem under press i en stor djup tallrik t.ex. med hjälp av andra tallrikar. Efter ca 30 minuter kan du hälla av vätskan.
  4. Lägg gurkan i en glasburk och blanda i hackad persilja.
  5. Blanda ingredienserna till lagen och häll över gurkorna.
  6. Gurkan håller sig några veckor i kylen om lagen täcker gurkan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr