LCHF Yoghurtpannacotta med vanilj á la Johanna

Ett gottigt frukost alternativ!!! mellanmål eller efterrätt du bestämmer! ;)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde 40%
  • 5 dl matlagningsyoghurt 10 %
  • 3 gelatinblad
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • Tillbehör:
  • 1-2 dl hallon
  • 1 msk sukrin (om lite sötma önskas)

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
  2. Blanda de övriga ingredienser i en kastrull.
  3. Koka upp långsamt under omrörning. Stäng av plattan när det börjar koka så det inte bränns vid i botten.
  4. Krama ur gelatinbladen och rör ner i kastrullen tills gelatinbladen löst upp sig.
  5. Häll upp pannacottan i portionsglas eller små glasskålar och ställ kallt tills den stelnat. Gärna över natten.
  6. Servera med några fina hallon, eller gör en hallonsås
  7. Hallonsås: koka upp hallonen med 1 msk sukrin, passera hallonen och sila bort kärnorna så det blir en slät och god hallonsås. Låt svalna.
  8. Smaklig frukost!

Kommentarer

Testade en ny mycket farlig variant i går... 5 dl vispgrädde 40% 250 g mascarponeost (fetaste sorten) 3 små kulor brunt kokos socker (helt ok att utesluta) ½ tsk ekologiskt vaniljpulver 3 gelatinblad Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp grädden med vaniljpulver och kokossockret, rör ofta. Lägg i de urkramade gelatinbladen, ta från plattan och vispa ner mascarponeosten. Häll upp i små portionsglas, fick ihop 7 små glas... Alltså en veckosats! Len och fet håller mig mätt fram till lunch!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…