Lever Stroganoff

En härlig leverrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g nötlever i strimlor
  • 200 g hela champinjoner (färska eller konserverade)
  • 100 g gul lök
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald peppar
  • 3 msk margarin
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • ½ dl tomatpurè

Gör så här

  1. Blanda mjölet med salt och peppar och vänd leverstrimlorna i detta.
  2. Skär den skalade löken i bitar och bryn svamp, lök och lever i omgångar.
  3. Vispa ur pannan med vatten och grädde och tillsätt tomatpuren. Häll såsen över det brynta och låt rätten puttra på svag värme under lock i 15 min.
  4. Servera med potatis eller ris och gärna svart eller röd vinbärsgelé.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr