Libanesisk brödsallad

Gott att ha med på picknick.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 st tortillabröd
  • 4 dl olivolja
  • Sallad:
  • 3 st paprika i olika färger, strimlade
  • 200 g rädisor, skivade
  • 1 st gurka, skalad, urkärnad och skivad
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 kruka persilja
  • 2 krukor romansallat
  • Dressing:
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 krm salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk koriander, finskuren
  • 2 msk citronsaft, färskpressad
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Bryt tortillabröden i bitar. Hetta upp olivoljan i en panna och fritera bröden gyllen bruna i 180°.
  2. Testa att oljan håller rätt temperatur genom att fritera en liten bit bröd, den ska bli gyllenbrun.
  3. Blanda salladsingredienserna på ett fat. Rör ihop dressingen och häll över grönsakerna. Blanda. Krossa de friterade tortillabröden och strö över.
  4. Tips!
  5. Om du inte vill fritera brödet kan du pensla det med olja och rosta i ugn.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr