Limecheesecake med jordgubbstopping

Lime och jordgubbar är en oslagbar kombination. Nästan lika god som chezz cake receptet

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10 Classic Digestivekex Fullkorn
  • 75 g smör
  • Fyllning:
  • 500 g Arla Köket Kesella kvarg
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • finrivet skal av 1 lime
  • Topping:
  • 1 1/2 gelatinblad
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 1 dl vatten
  • 4 msk strösocker
  • pressad saft av 1 lime

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Vispa ihop crème fraiche och ägg till en jämn smet. Tillsätt socker, vaniljsocker och limeskal. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 35- 40 min. Låt kakan kallna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft ca 5 min i en liten kastrull. Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning. Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan. Ställ i kylen minst 2 tim innan servering.

Kommentarer

Ja kesellan? vart tog den vägen?
det står inget om kvargen?
Tack för receptet, jag ska prova det snarast. Tycker det var så bra att man inte ska ha grädde i den.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr