Limedoftande laxgratäng

Lime, lax och saffran - och så lite räkor på toppen. Kalasgott! Det går bra att använda fryst lax i receptet, det tar bara lite längre tid att tillaga.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 portionsbitar fryst eller tinad lax
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ g saffran
  • 1 lime, saft och skal
  • Salt
  • Peppar
  • Dekoration:
  • 2 dl skalade räkor
  • ½ dl citronmeliss
  • 1 lime

Gör så här

  1. Lägg laxfiléerna i ugnsfast form. Koka upp grädde och saffran. Rör i limeskalet och saften. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen över laxen.
  2. Ställ in i 200 grader varm ugn i 45 min om laxen är djupfryst, 20-25 min om den är tinad.
  3. Strö över skalade räkor, dekorera med limeklyftor och strö över små citronmelissblad.
  4. Servera med kokt ris och sockerärter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@halen6966

Lax a´la Ankar

Lättlagat här är en god lax som vi gjorde i går. Hur enkelt som helst och perfekt till vardags när man inte hinner eller…