Limerulltårta med hallon

Per portion: 188 kcal

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Skal och saft från 1 lime
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk kokos
  • Fyllning:
  • 1 burk Kesella lime/jordgubb
  • 7,5 % fett ( 250 g)
  • 1 ask, 250 g frysta hallon, tinade
  • Garnering:
  • ½ burk Kesella lime / jordgubb , 250 g
  • 1 ask hallon, ca 4–5 st/person
  • Tvättat och rivet skal från 1 lime

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggfluffet, vänd runt smeten med slickepott i stora drag.
  3. Vänd i limeskal och saft och bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 5 min mitt i ugnen.
  4. Vänd upp kakan på ett sockrat och kokosbestrött bakplåtspapper. Låt svalna något. Pensla med lite vatten på det översta papperet om det är svårt att få loss det.
  5. Bred på Kesella, mosa hallonen lätt och bred över kesellan. Rulla ihop tårtan från långsidan och linda in i papperet. Förvara i kylen tills det är dags att skära upp den.
  6. Skär 10 bitar och toppa med en liten klick Kesella. Garnera med hallon och lite rivet limeskal.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…