Lindas pirog

Utmärkt att ha med på utflykt, kan ätas kalla eller varma. Välj att göra 2 stora piroger eller små portionspiroger.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 100 g margarin
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 ägg till pensling
  • Fyllning:
  • 4 st gula lökar
  • 4 msk margarin
  • 1 kg köttfärs eller blandfärs
  • 2 tsk salt
  • 3 krm peppar
  • 200 g färska champinjoner
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 4 msk senap
  • 1½ msk soja
  • 2 dl hackad persilja
  • 3 dl gräddfil
  • 200 g lagrad ost

Gör så här

  1. Deg:
  2. Smula sönder jästen i en bunke. Smält smöret i kastrull och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt. Blanda ner vätskan i jästen och rör om så det löser sig. Tillsätt salt ägg och vetemjöl till lagom konsistens.
  3. Låt jäsa ca 30 min.
  4. Fyllning:
  5. Fräs löken i margarinet, tillsätt färsen och fräs den. Salta och peppra.
  6. Fräs svampen i en annan panna, strö på vetemjöl och späd med vatten, tillsätt senap och soja. Låt puttra ett tag, tillsätt persilja, gräddfil och sist osten. Drag från plattan.
  7. Blanda ihop färsen med svampröran.
  8. Dela degen i 4 delar, kavla ut till 2 stora bottnar och 2 mindre lock, alt gör mindre portionspiroger.
  9. Lägg ut bottnarna på 2 smorda ugnsplåtar och bred ut köttfärsen. Täck med locken och gör små "luft hål" i locken.
  10. Låt jäsa ca 15 min.
  11. Grädda i 200 graders ugn i ca 25-30 min
  12. Servera med en god sallad

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr