Lingonbröd i långpanna

Saftigt brytbröd med lingon som passar bra till frukost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 dl filmjölk
  • 2 dl ljummen mjölk
  • 2 tsk salt
  • ½ dl rapsolja
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 ½-2 dl lingon
  • 1 dl havregryn
  • 3 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 9-10 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med filmjölk och ljummen mjölk. Tillsätt salt, rapsolja, havregryn, sirap, lingon, dinkelmjöl och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  2. Knåda degen på ett mjölat bakbord och platta ut den i en långpanna täckt med bakplåtspapper ca 28x35 cm. Skär degen i 16-20 rutor med en degskrapa eller vass kniv och strö över lite vetemjöl. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 30 minuter.
  5. Låt det svalna på ett galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…