Lingonråg

Ett grövre formbröd med solrosfrön och fin sötma från lingon. Gott med en skiva lagrad ost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 8 dl filmjölk
  • 2 dl lingonsylt
  • 1 msk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrö
  • 10 dl rågmjöl
  • 8 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm en del av filmjölken till 37 grader i en kastrull. Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av filmjölken.
  2. Tillsätt resten av filmjölken, lingonsylt, salt, olja, linfrö, solrosfrön, rågmjöl och vetemjölet. Arbeta till en smidig deg som får jäsa i 1 timme.
  3. Smörj två avlånga formar som rymmer ca 1½ liter.
  4. Dela degen i två delar och lägg en i varje form.
  5. Platta till ytan med en vattendoppad slev, strö över solrosfrön och tryck till dem en aning med handen.
  6. Låt jäsa ytterligare 40 minuter.
  7. Värm ugnen till 225 grader.
  8. Grädda långt ner i ugnen i ca 45 minuter.
  9. Stjälp upp bröden och låt dem svalna inlindade i handdukar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr