Ljummen brysselsallad

En ljuvlig sallad som tillsammans med rostat vitt bröd eller kokt nypotatis blir en god och nyttig kvällsmåltid.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g färsk brysselkål
  • 2 små gula lökar
  • 100 g bacon
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • ½ tsk stark senap
  • 2 msk hallon- eller annan fruktvinäger
  • 3 msk solrosolja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint. Strimla baconet tunt. Ansa brysselkålen och skär ett kryss vid stjälkfästet.
  2. Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull och lägg i brysselkålen. Låt sjuda i buljongen i 10-15 minuter. Rör om då och då. Låt rinna av och spara ½ dl buljong till dressingen.
  3. Stek baconet i en stekpanna tills det är knaprigt. Ta upp baconet med en hålslev och fräs löken i baconfettet tills den mjuknar.
  4. Ta stekpannan från värmen. Häll ner grönsaksbuljongen i stekpannan. Vispa ner senap, vinäger och solrosolja.
  5. Vänd brysselkålen i den ljumma dressingen. Smaka av med salt och peppar och lägg upp salladen på tallrikar. Portionera upp baconet ovanpå brysselkålen och servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept