Ljummen chokladsufflé med hjortron- och äppelsalsa

Nu är hjortronen här. Passa på att använda dem till denna härliga chokladsufflé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 125 g mörk choklad
  • 125 g smör
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Salsa:
  • 3 dl hjortron
  • 1 äpple
  • 2 msk vit sirap
  • 1 tsk röd spansk chilipeppar, urkärnad och hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll det över chokladen. Rör om så att den smälter.
  3. Blanda ner chokladsmeten i äggvispet. Blanda vetemjöl med kakao och bakpulver. Sikta ner mjölet i smeten.
  4. Smöra och sockra små portionsformar á 1½ dl. Fyll dem nästan ända upp till kanten med chokladsmet.
  5. Grädda suffléerna mitt i ugnen strax före serveringen, ca 12 minuter. De ska vara lite krämiga i mitten.
  6. Blanda hjortron med tärnat äpple, vit sirap och spansk chilipeppar.
  7. Servera till chokladsufflén.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…