Ljummen citronpaj

Len och frisk på samma gång är denna pajtårta med smak av citrusfrukter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mördeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 125 g smör
  • 1 st ägg
  • Fyllning:
  • 1 st citron
  • 1 st lime
  • 4 st äggulor
  • 1½ dl socker
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Mördeg:
  2. Gör degen i matberedare. Eller blanda vetemjöl och socker, finfördela smöret med fingertopparna i blandningen och tillsätt ägget. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt i kylskåp en timme.
  3. Kavla ut degen till en rundel med diametern 24 cm. Lägg den i en pajform eller en form med löstagbar botten.
  4. Fyllning:
  5. Tvätta citronen och limen väl, riv skalet på ett rivjärn och pressa saften ur frukterna.
  6. Vispa äggulor och socker pösigt, tillsätt grädde, citruskal och saft. Rör tills allt är väl blandat.
  7. Häll krämen i pajskalet. Grädda tills citrontårtan fått en gyllenbrun färg, 30 - 40 minuter.
  8. Dekorera med citron och lime, servera med lättvispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…