Ljummen potatissallad

Underbart god framför allt till grillad mat. Dressingen smaksätter man efter eget tycke.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg små potatisar, gärna nypotatis om det är säsong
  • 1 lök, gul eller röd
  • ½ gul paprika
  • ½ grön paprika
  • ½ röd paprika
  • Bladpersilja
  • 3 msk matolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk grovkornig söt senap
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen med skalet på. Skala och skär den i bitar. Skär under tiden potatisen kokar paprikorna i mindre tärningar, hacka lök och bladpersilja.
  2. Blanda samman alla ingredienserna, salta och peppra.
  3. Vinägrett 1:
  4. Blanda 3 msk neutral olja och 2 msk äppelcidervinäger
  5. eller
  6. Vinägrett 2:
  7. Blanda 3 msk olja, 2 msk äppelcidervinäger, 1 msk fransk eller grovkornig söt senap eller ta båda. Späd med vatten eller citron om vinägretten blir för tjock.
  8. Värm potatissalladen lite i ugn eller mikrovågsugn om den hunnit kallna, häll därefter över dressingen och blanda om.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept