Ljummen sallad med chorizo, svamp, bladspenat, frukt och fetaost

God, snabb och nyttig liten lunchsallad .

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • I stekpannan:
  • 1 chorizo eller annan smakrik korv
  • 5 färska champinjoner eller annan svamp
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ rödlök
  • 100 g körsbärstomater
  • ½ persika
  • Bladspenat
  • Paprikapulver
  • Nymalen svartpeppar
  • Till garnering:
  • 50 g fetaost
  • Jordgubbar
  • Vinägrett:
  • 1 msk pressad limesaft
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk olivolja

Gör så här

  1. Fräs vitlök, champinjoner, lök och korv i lite olivolja i en stekpanna. Krydda med paprikapulver och svartpeppar. Tillsätt persikan, körsbärstomaterna och bladspenaten och låt det bli varmt.
  2. Vispa ihop limesaften, honung och dijonsenapen till vinägretten och droppa försiktigt i oljan samtidigt som du vispar.
  3. Blanda i vinägretten i den varma salladen.
  4. Häll upp på en tallrik och garnera med jordgubbarna och fetaosten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept