Ljuvlig dessert på pumpa

En klassisk thailändsk dessert. Vackert orange, söt kräm, som är mycket god. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg skalad och urkärnad pumpa, t ex butternut
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • ½ dl socker
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 2 krm vaniljpulver
  • Salt
  • Servering:
  • Rostade sesamfrön
  • Rostade kokosflingor

Gör så här

  1. Skala och skär pumpan i mindre bitar. Lägg pumpan i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk, socker och 1 krm salt. Koka upp under omrörning och låt kok ca 15 minuter, eller tills pumpan är mjuk.
  2. Häll av kokosmjölken och spara den. Mixa pumpan slät med en stavmixer och späd med ca 2 dl av kokosmjölken till en kräm. Blanda ner limeskal och vaniljpulver.
  3. Servera krämen ljummen. Strö eventuellt över rostade sesamfrön och kokosflingor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…