Ljuvlig marängrulle med citron

Den söta marängen, den syrliga lemon curden och färska blåbär är en oslagbar kombination. Glutenfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 50 g sötmandel, mald
  • 2 tsk Maizena majsstärkelse
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • ½ dl mandelspån
  • Fyllning:
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl lemon curd
  • Garnering:
  • Färska blåbär
  • Citronskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en skål av glas eller rostfritt stål. Vispa i sockret, lite i taget och vispa tills det bildas styva toppar. Vänd ner den malda sötmandeln, Maizena och vinäger.
  3. Bred ut marängen till en rektangel, ca 23x30 cm, på plåten. Strö mandelspånen över marängen. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut bottnen och låt den svalna. Stjälp upp marängen på ett bakplåtspapper och dra av bakplåtspapperet marängen gräddats på.
  4. Vispa grädden fast. Bred lemon curd över marängen och fördela 3/4 av grädden över. Rulla ihop marängen från långsidan med hjälp av bakplåtspapperet. Lägg rullen i frysen ca 2 timmar innan servering.
  5. Garnera tårtan med resterande grädde, färska blåbär och citronskal.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…