Löjromsgravad strömming

Dubbelt så mycket hav! En riktigt läcker strömming med smak av löjrom. Den löjromsgravade strömmingen håller sig i cirka 5 dagar i kylen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Strömming
  • Lag:
  • 5 dl vatten
  • 0.75 dl ättiksprit 12 %
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • Löjromssås:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hackad schalottenlök
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk löjrom
  • några varv vitpeppar från kvarn
  • Servering:
  • 1 msk finskuren gräslök att strö över

Gör så här

  1. 1. Rensa strömmingen, ta bort ryggbenen, skölj väl och dra av skinnet.
  2. 2. Lägg strömmingsfiléerna i ättikslagen över natten eller i cirka 12 timmar
  3. 3. Blanda ihop alla ingredienser till löjromssåsen och lägg de väl avrunna strömingsfiléerna. Låt dra i kylskåp ett dygn.
  4. 4. Strö över nyskuren gräslök vid serveringen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Sveriges bäst prisatta Chianti! 1L för 99 kr
99 kr