Lök- och ostflan

395 kalorier per portion En vegetarisk rätt som kan frysas om inte den goda rätten blir uppäten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 75 g smör
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning:
  • 1 tsk olivolja
  • 3 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk grönsaksbuljong
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl lättmjölk
  • 125 g mjukost max 10%
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda mjöl och salt i en skål. Finfördela smöret i blandningen till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
  3. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till en rund kaka, ca 25 cm i diameter och löstagbar kant med degen.
  4. Stick i degen med en gaffel och sätt remsor av aluminiumfolie om degen och formens kant.
  5. Förgrädda degen i ugnen tills den börjar få färg, 10-15 minuter.
  6. Skala och skiva löken, pressa vitlöksklyftorna.
  7. Fräs det i oljan i en kastrull några minuter och häll sedan i buljongen. Låt allt koka under lock på svag värme ca 15 minuter. Ta av locket och låt koka tills vätskan har kokat in.
  8. Vispa ihop ägg, mjölk, mjukost, salt och peppar.
  9. Bred ut löken i pajskalet. Häll över äggblandningen.
  10. Grädda i ugnen tills fyllningen stelnat och fått fin färg, 20 minuter.
  11. Skär pajen i bitar och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…