Lök och pepparsås

Underbart god till framförallt grillat kött, men passar också bra till kyckling!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 100 g smör
  • 3 msk svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl rödvin
  • 1 ½ tärning köttbuljong
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 3-4 dl grädde
  • 1 tsk Maizena

Gör så här

  1. Finhacka löken och lägg den tillsammans med smöret i en kastrull. Låt puttra några min.
  2. Peppra med svartpeppar (ganska mycket, men givetvis efter smak).
  3. Häll på vinet och vattnet och koka upp. Låt stå och småkoka i ca 1 tim, minst. Häll på mer vatten om det har reduceras för mycket (denna sås bli godare ju längre den får puttra).
  4. Låt till slut såsen reducera ihop ganska mycket och häll på grädde, en skvätt köttbuljong och lite kinesisk soja. Låt puttra ca 10-15 min. Avsluta med att reda såsen med lite maizena om det behövs.
  5. Njut!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept