Louisiana corn bread

Detta goda majsbröd har bitar av majs och jalapenos. Brödet går utmärkt att frysa in.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g majs, fryst eller från burk
  • 1 jalapeno
  • 15 g jäst
  • 4½ dl vatten
  • 1 burk vetesurdeg, 150 g
  • 1½ dl durumvete
  • 1½ dl polentagryn
  • 3/4 dl majsolja
  • 3 msk salt
  • 1 tsk honung
  • Ca 18 dl vetemjöl, 1080 g
  • Garnering:
  • Polenta

Gör så här

  1. Mixa hälften av majsen med mixerstav till en puré. Kärna ur och finhacka jalapenon. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt mixad majs, chili, surdeg, durumvete, polenta, olja, salt och honung. Rör i den hela majsen och tillsätt mjölet, lite i taget. Arbeta till en smidig deg, ca 15 minuter i en hushållsassistent. Låt degen jäsa övertäckt ca 1½ timme.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den i tre bitar. Forma degen till limpor. Rulla dem i polenta. Lägg dem i smorda brödformar. Låt jäsa övertäckta ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Ställ in bröden mitt i ugnen, häll in 1 dl vatten på ugnsbottnen. Stäng luckan snabbt. Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Grädda bröden ca 40 minuter. Ta bröden ur formarna och låt dem svalna på ett galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…