Lyxig lakritskola

Smörkolan med fin lakritssmak försvinner väldigt snabbt från godisfatet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ½ dl socker
  • 1 ½ msk lakritspulver
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl farinsocker
  • ½ dl glykos
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Smält smör och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning i 3-5 minuter till gyllenbrun färg.
  2. Tillsätt lakritspulver, grädde, farinsocker, glykos och vaniljsocker. Låt koka utan lock tills smeten klarar ett kulprov eller är 124 grader, ca 20 minuter.
  3. Häll i en form med bakplåtspapper ca 20x25 cm. Låt svalna ca 15 minuter, strö över flingsalt och låt stelna i rumstemperatur. Skär i bitar och slå in i papper.
  4. Kulprov:
  5. Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast och hård.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…