Lyxig och färggrann sallad

Gjorde en sallad till förrätt till mig och sambon på nyår. Den blev riktigt god, men oj så mättande den var. Så den funkar helt klart att äta som huvudrätt med, eller göra mindre av den till förrätt (eller tillbehör om man vill det).

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 65 g machesallad (jag använde dock inte allt)
  • ½ liten gurka
  • 6 st körsbärstomater (el. 3 vanliga)
  • 75 g fetaost
  • 1 rödlök
  • 1 granatäpple
  • Pinjenötter
  • 1 morot

Gör så här

  1. Lägg upp machesalladen på tallrikar. Skär gurkan och tomaten och lägg uppe på salladen. Skär fetaost, strö på det också. Gör likadant med rödlöken och dela sedan granatäpplet och gröp ur kärnorna och lägg på tallriken. Strö över lite pinjenötter och avsluta med att hyvla lite morot på.
  2. Klart!
  3. Det går självklart att variera hur man vill och ta mer av vissa saker, eller byta ut pinjenötter mot andra nötter osv. Fantasin sätter stopp! Måtten jag skrev i receptet var det jag använde, vilket blev ganska mycket, så tänk på det när ni provar att göra salladen!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…