Macadamifylld kyckling

Kycklinglåren fylls med en smakrik bacon- och nötfyllning, ett unikt sätt att avnjuta kyckling.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 msk olivolja
  • 4 finhackade skivor bacon
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 0.75 dl macadamianötter, finhackade
  • 2 msk slätbladig persilja, finhackad
  • 8 kycklingben
  • 1 msk färska timjanblad
  • 1 msk färskpressad citronsaft

Gör så här

  1. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna på hög värme. Lägg i bacon och lök och fräs under omrörning cirka fem minuter tills löken har mjuknat. Tillsätt macadamianötter och persilja och fräs en minut under omrörning tills genomvarmt. Ta av från värmen och låt svalna.
  2. Dra försiktigt av skinnet på varje kycklingben utan att förstöra skinnet. Skär ett snitt i den tjockaste delen av kycklingbenet och lägg 1 msk av fyllningen i snittet. Pressa ihop köttet och dra tillbaka skinnet över köttet. Fäst med kökssnöre om det behövs och lägg kycklingbenen i en ugnsfast form.
  3. Blanda timjan, citronsaft och resten av oljan i en liten skål. Pensla kycklingbenen med oljan, täck över med plastfolie och kyl i minst tre timmar.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Häll resten av marinaden över kycklingbenen och stek dem i ugnen cirka 30 minuter tills de är gyllene och genomstekta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept