Macaroni and cheese i muffinsform

Rätten går utmärkt att förbereda dagen före. Fyll blandningen i formarna men vänta med toppingen och gräddningen till ätdagen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g makaroner
  • 250 g cheddar
  • 250 g prästost
  • 2 dl mjölk
  • 5 dl grädde
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk worcestersås
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 dl ströbröd
  • Salt
  • Peppar
  • 20-25 små muffinsformar av aluminium

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka makaronerna enligt anvisning på paketet, men koka bara halva tiden. Riv ostarna.
  3. Värm mjölken och grädden och smula ner buljongtärningen. Sänk värmen och tillsätt worcestersåsen och kajennpepparn.
  4. Tillsätt de rivna ostarna och rör tills osten smält. Låt det inte koka för då kan det skära sig.
  5. Blanda makaronerna och såsen i en stor skål. Smaka av med salt och peppar.
  6. Fyll muffinsformar med makaroniblandningen.
  7. Rör ihop persilja, parmesan och ströbröd och toppa med det. Tillaga i ugnen 15–20 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…