Madeleinekakor med lavendel

Ljuvliga kakor med lavendel och citron. Till dessa kakor behövs en speciell madeleineform. Dessa är gjorda i mindre madeleineformar men kan även bakas i större madeleineformar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk flytande honung
  • 1 krm salt
  • 1½ tsk torkade, lättsmulade lavendelblommor
  • 1½ dl vetemjöl
  • Citronglasyr:
  • 2 dl siktat florsocker
  • Ca 1½ msk pressad citron

Gör så här

  1. Smält smöret i mikron eller i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg, socker, farinsocker och vaniljsocker pösigt med en elvisp. Vispa i honung, salt, lavendelblommor, vetemjöl och smält smör. Sätt plastfolie över bunken och sätt in den i kylen 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 210 grader. Fördela smeten i en smord madeleinekakplåt. Grädda kakorna mitt i ugnen i 6-7 minuter.
  3. Glasyr:
  4. Vispa ihop florsocker och citronsaft, men ta i lite citron i taget tills glasyren har en jämn och lagom tjock konsistens.
  5. Låt kakorna vila i plåten ett par minuter, flytta sedan över dem till galler och glasera dem.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…