Magisk kaka

Sju magiska lager är det i denna smarriga och enkla kaka!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g Digestivekex, ca 4 st
  • 50 g mariekex, ca 12 st
  • 50 g mördegskakor, ca 8 st
  • 50 g smör, smält
  • 150 g Werther´s originalkolor, hackade
  • 2 äpplen, skalade och skurna i ½ cm stora bitar
  • 1 tsk mald kanel
  • 75 g chokladknappar, (Går även bra med hackad choklad om du inte hittar chokladknappar)
  • 1 dl riven kokos
  • 100 g macadamianötter, eller andra nötter
  • ½ burk kondenserad mjölk, 240 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Mixa kex och kakor. Häll ner det smälta smöret i smulet, fortsätt att mixa tills det börjar likna en deg. Klä en form, 20x20 cm, med bakplåtspapper, gärna en bit ovanför kanten om du inte har en form med löstagbar kant. Tryck ut smulet jämnt i botten av formen.
  3. Fördela kolabitarna över bottnen. Vänd äppelbitarna i kanelen. Strö ut ett jämn lager av först chokladknappar, sedan riven kokos, äppelbitar och slutligen nötter i formen. Ringla den kondenserade mjölken över alltihop.
  4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 minuter. Låt den svalna helt i formen innan du tar upp den och skär den i bitar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…