Magisk rödkål

Ett utmärkt sätt att servera den nyttiga kålen. Gott till grillat kött.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g rödkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk senapsfrön
  • ½ dl grovhackad dill
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl grönsaksbuljong

Gör så här

  1. Ansa och strimla rödkålen fint i cirka 1 cm breda strimlor.
  2. Hetta upp oljan i en stor stek- eller wokpanna på medelvärme. Pressa ner vitlök, tillsätt senapsfrön och låt fräsa cirka 5 minuter tills fröna börjar "poppa".
  3. Tillsätt rödkålen och den hackade dillen och woka cirka 1 minut. Tillsätt vinäger och buljong och koka upp. Lägg på locket och sänk till låg värme. Låt sjuda svagt cirka 20 minuter tills kålen har mjuknat.
  4. Ta stekpannan från värmen och servera genast, gärna som tillbehör till grillat kött.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept