Majsscones

Scones bakade på glutenfritt majsmjöl och aprikoser som ger lite sötma. Snabbt och lätt på morgonkvisten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl majsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 50 g smör
  • 2 dl mild yoghurt naturell
  • 7-8 torkade aprikoser
  • Servering:
  • Smör
  • Ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, hackade aprikoser och salt. Finfördela smöret i blandningen och rör ner yoghurt.
  3. Arbeta ihop till en jämn deg.
  4. Dela den i 2 delar och platta ut till runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kryss i varje kaka.
  5. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter. Låt svalna något.
  6. Dela dem och servera ljumma med smör och ost.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…