Mallorqinsk crème brulée

åt den igår, en 5 poängare!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,5 l vispgrädde
  • 5 dl mjölk 3 %
  • 6 st kanelstänger
  • 7 st citroner , rivet skal av
  • 16 st äggulor
  • 300 g strösocker
  • 1,5 dl farinsocker

Gör så här

  1. Koka upp grädde och mjölk med kanel och citronskal. Sjud ca 5 min och sila gräddmjölken. Vispa äggulor och strösocker. Blanda ner gräddmjölken i äggsmeten lite i taget. Fördela blandningen i portionsformar, t ex kokotter, eller i bleck. Grädda i ugn vid 100°C ca 45 min för portionsformar och ca 1,5 timme för bleck. Låt svalna. Fördela farinsockret över puddingarna och "bränn" dem i ugn vid 250°C någon minut så att det bildas en hård och knaprig yta. Sista momentet kan uteslutas om man inte vill ha den knaprig yta. Strö då istället över farinsockret när puddingarna tas ut ut ugnen så att farinsockret smälter ner.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr