Mamma Nojjans supergoda fetaostförrätt eller nattamad

Denna har min mamma gjort vid bjudningar som förrätt, men även som nattamad. Gött smakar de i alla fall, och enkelt som tusan är det oxå.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 st fetaostar à 150 g
  • Smör
  • 1 gul lök
  • Kolsyrat mineralvatten
  • 2 st äggulor
  • 2 tomater eller 5-6 cocktailtomater
  • Paprikapulver efter smak

Gör så här

  1. Smält smör i en stekpanna. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken i småbitar. Lägg det i pannan och glacera.
  2. Smula fetaosten eller krossa med en gaffel i en ungssäker form. Häll på lite kolsyrat mineralvatten, så att du får en halvfast konsistens.
  3. Knäck äggen och dela gulan och vitan. Tillsätt gulorna i blandningen. Lägg även i den glacerade löken. Rör om ordentligt. Skiva tomaterna i halvtunna skivor och lägg ovanpå.
  4. Avsluta med att rikligt strö på paprikakrydda ovanpå.
  5. Sätt in i ugnen, i ca 30 minuter, tills du har fått en stelnad konsistens samt en fin yta.
  6. Enjoy !!!

Kommentarer

Skickar upp ytterliggare en bild.
OBS !! Glömde att den glacerade löken oxå ska röras in i "smeten", innan de skivade tomaterna lägges på smeten.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…