Mandel- och chokladpaj

Pajen kan frysas in, men då utan chokladgarnering

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 200 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 msk kakao
  • 0,5 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 100 g blockchoklad

Gör så här

  1. Ugn 200 grader
  2. Hacka mjöl, bakpulver,socker och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar bottet ca 24 cm i diameter.
  3. Blanda mandelmassa och matfett i beredaren.
  4. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner mjöl, kakao och bakpulver. Rör smeten jämn och häll den i pajskalet.
  5. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  6. Låt svalna.
  7. Garneringen. Smält chokladen. Häll den i en påse och klipp av ena hörnet. Ringla ett fint mönster över pajen när pajen svalnat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…