Mandelbiskvier

Biskvier med choklad- och amarettokräm. Mandelmjölet sätter smaken på dessa underbart goda biskvier.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 bittermandel
  • 1 dl socker
  • 3 äggvitor
  • 80g + 200 g mörk choklad, 70%
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 msk amaretto, mandellikör
  • 1½ dl florsocker
  • 1 äggula

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mandelmjöl med finriven bittermandel, socker och äggvitor. Klicka ut 15 klickar på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut kakorna med fuktiga händer. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt kakorna kallna på galler.
  3. Smält 80 g mörk choklad över vattenbad eller i mikrovågsugn. Vispa smör, amaretto och florsocker vitt och fluffigt. Vispa i äggulan. Vänd in den smälta chokladen och rör till en slät chokladkräm.
  4. Bred chokladkräm på undersidorna av biskvierna. Lägg dem på ett fat och ställ in i frysen ca 30 minuter.
  5. Smält 200 g mörk choklad över vattenbad eller i mikrovågsugn. Doppa biskvierna i chokladen så att chokladkrämen blir täckt av choklad.
  6. Förvara kakorna svalt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…