Mandelfylld pärondröm

En klick smaksatt grädde med kanel och vanilj smakar bra till den här pajen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mördeg:
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g margarin
  • 1 msk strösocker
  • Fyllning:
  • 4-5 koncerverade päronhalvor
  • 100 g mandel
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1 st ägg
  • 50 g mjukt smör
  • 2 msk av päronspadet
  • 3 - 4 msk mandelspån
  • Lite florsocker till garnering

Gör så här

  1. Mördeg:
  2. Hacka ihop ingredienserna för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en liten pajform, ca 23 cm, med hög kant. Ställ formen i kyl ca 30 minuter.
  3. Lägg folieremsor längs kanterna. Förgrädda mördegsbotten 7 - 8 minuter.
  4. Fyllning:
  5. Låt päronhalvorna rinna av. Skär dem i stora klyftor och lägg på den förgräddade mördegen.
  6. Mal mandeln eller hacka den i matberedaren tillsammans med sockret.
  7. Blanda i mjöl, bakpulver, ägg, mjukt smör och lite päronspad, rör till en fin smet. Häll den över päronen. Strö på mandelspån.
  8. Grädda 30 - 35 minuter tills kakan fått ljus fin färg. Sikta över florsocker när pajen kallnat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…