Mandelkaka med röda vinbär

Saftig mandelkaka som toppas med en fräsch färskosttopping och syrliga vinbär. Enkel att göra och lika enkel att äta upp! Glutenfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g mandelmassa
  • 100 g pistaschnötter
  • 3 ägg
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
  • Färskosttopping:
  • 300 g färskost, t ex Philadelphia
  • 1 dl kesella
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering:
  • ½ liter röda vinbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan grovt och hacka pistaschnötterna. Blanda mandelmassa, nöthack, ägg, bakpulver och majsstärkelse i en skål. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20-30 minuter, känn efter med en sticka att kakan är klar. Låt kallna.
  4. Vispa ihop färskost, kesella och vaniljsocker.
  5. Bred krämen över kakan och garnera med röda vinbär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…